Daten is hetzelfde als solliciteren

Ze belt en vraagt aan mij als medium hoe of het in de liefde voor haar staat. Ik voel dat ze de vraag algemeen wilt houden, en dat er al iemand in haar leven is, maar leg de Lenormand kaarten voor haar, zoals ze vraagt.

Uit de kaartlegging komt duidelijk naar voren, dat er een man reeds in haar leven is, maar dat zij zo op zoek is naar het perfecte plaatje en het invullen van de eindstreep, dat datgene wat er reeds is, niet ziet.

Ze ziet niet dat er al iets is, want ze is reeds diverse malen teleurgesteld. Ze heeft inmiddels diverse dates achter de rug en allemaal hebben ze haar op de een of andere manier teleurgesteld. Haar gedachten staan in een verkeerde stand.

Haar gedachten kijken niet naar wat er nu is, die zijn al op het eindpunt. Daar heeft ze een beeld van, zo is haar dat meegegeven. Huisje, boompje, beestje en haar biologische klok begint te tikken en ze wil nu eindelijk wel eens de liefde in volle glorie voor zich zien, zoals ze het ingevuld wilt hebben.

Als ik aangeef dat er al iemand is, volgt een schuchter antwoord, dat klopt en het is wel gezellig. Uit haar woorden spreekt een teleurstelling, en die geef ik haar aan. Dat klopt, het gaat zo langzaam, zo voorzichtig. Zijn hardlopers geen doodlopers, ze lacht, ja dat klopt, geeft ze aan.

Is het gezellig met deze man, en zie jij met deze man jouw eindplaatje ingevuld? Ja, zegt ze en je kent hem nu een paar weken? Kun je wel genieten van de reis waarin je terecht gekomen bent, zie het als een reis waarvan je het einde niet weet, dan ga je anders om met het contact dat je nu hebt.

Is het niet vele malen belangrijker de reis er naartoe heel zorgvuldig te bewandelen, zodat je weet of deze man samen met jou op de juiste manier dat eindplaatje kan gaan invullen. Is het nu juist niet heel fijn dat het in een rustig tempo gaat, dat je alle tijd hebt, maar vooral neemt om de ander heel goed te leren kennen. Goed kunt kijken of hij het voor jouw gevoel allemaal goed aanpakt.

Achteraf bedrogen uitkomen, doet veel meer pijn. Dan ben je heel boos eerst op hem, omdat hij je niet geeft wat jij wilt. Maar je hebt niet goed gekeken of hij je wel kon geven wat jij nodig hebt en verdient, toen je hem leerde kennen, toen wilde je hollend en vliegend naar de eindstreep.

Dan is het over en wordt je daarna boos op jezelf, dan begin je in te zien dat jij zelf te snel bent gegaan. Dat je de tijd niet hebt genomen om goed te kijken naar de ander. Je kijkt naar het eindplaatje en gaat voorbij aan de rest nu. Daarom stelde je ook een algemene vraag. Je bent helemaal niet bezig met deze man, omdat die in jouw ogen te langzaam gaat. Je wilt zekerheid, je wilt controle, je wilt van hem eigenlijk al heel duidelijk horen. Ik wil je.

Dat zegt deze man nog helemaal niet, want hij weet dat namelijk nu nog helemaal niet. Deze man doet het rustig aan met een reden. Die wil wel eerst kijken of jij de juiste bent voor hem. Hij heeft geen haast, hij leeft nu en wil kijken of wat hij ziet voor hem het juiste is.

Daten is net als solliciteren, diegene die vanuit de angst aan het solliciteren zijn, gaan naar een sollicitatiegesprek met de hoop aangenomen te worden, dat ze goed genoeg zijn voor de job. Je kunt ook op een andere manier solliciteren, vanuit je kracht, de liefde voor jezelf. Dat je van jezelf weet dat je de ander iets te bieden hebt en je niet druk maakt of de ander je welt wilt, aanneemt of niet. Dat jij zelf kijkt of de plek waar je op hebt gesolliciteerd voor jou de juiste is. En weet je, als je er zo in gaat staan in het daten, dan wil de ander jou.

De psyche van de ander geef je hiermee aan. We zien wel, we zijn aan elkaar iets aan het laten zien, en als het ons bevalt, dan gaan we verder, bevalt het niet, dat nemen we afscheid.

Medium Von