De ander is niet duidelijk

word daar zo onzeker van. Ik weet het niet meer hoor, verzucht een klant op de chat van Mediumsenparagnosten. De ene keer dan is het allemaal helemaal goed en de andere keer dan duikt ie weg,

wil hij de relatie verbreken en laat hij me gewoon zitten. Kun jij mij vertellen wat er toch aan de hand is.

Dat klinkt pittig ingewikkeld, chat ik terug. Daar kun je niet zoveel mee. Heb je een naam en een leeftijd van deze persoon, ga ik eens invoelen op zijn energie. De klant geeft de gegevens en ik krijg door met mijn heldervoelendheid dat er met deze man helemaal niet zoveel aan de hand is. Dat hij reageert op de energie van zijn partner. Die voelt onduidelijk en stressvol aan.

Ik geef haar dit door en ja, ze beaamt dit. En weet je hoe dit nou komt. Een vorige relatie, daarin ben ik zoveel pijn gedaan dat ik bang ben geworden om weer in een relatie te stappen. Heel logisch, het vertrouwen is weg. Maar ja, we willen toch weer dolgraag ons binden en hoe doe je dat dan als vorige relaties je nog voor de voeten lopen?

Zie je wat er gebeurt, jij bent niet duidelijk, dus hij wordt als vanzelf ook niet duidelijk. Daardoor ga jij je nog meer onttrekken aan het contact, want je bent al voorzichtig geworden. Je ziet het goed, geeft de klant aan, maar wat nu! Ik wil hem niet kwijt.

Dat is ook helemaal niet nodig, en je raakt hem ook niet kwijt. Het enige wat je moet gaan doen, is duidelijk zijn. Heb je hem al eens verteld waarom je voorzichtig bent en eerst de kat uit de boom wilt kijken? Dat je vorige relatie je heeft weggehaald bij je zelfvertrouwen. Nee, eigenlijk niet, ik doe stoer natuurlijk.

Zie je wat er gebeurt als je jezelf anders voordoet dan dat je bent? Dat dat ruis geeft op de lijn en de ander geen idee heeft wat jij nu wel en niet wilt en wie je echt bent? Dat kan zomaar, chat de klant terug.

Ik ga het anders aanpakken, want ik zie waar ik zelf de mist in ga. Ik ben het zelf die niet duidelijk is in wat ze wilt. Ineens voelt er door de chat een zeer krachtige energie. En ze geeft aan, het is eigenlijk heel erg logisch. Als ik niet duidelijk ben, is de ander dat ook niet.

En zo is het, geef ik als medium aan op de chat. Ze is blij met het consult, ze staat weer in haar kracht. Ze durft weer voor zichzelf te gaan staan.

Zolang we niet duidelijk zijn in wat we zelf willen, zullen diegenen om ons heen ook onduidelijk zijn. Ja, ik weet het nog niet hoor, ik laat het je nog wel weten. Nou misschien, bel je nog wel. Allemaal van die hele vage berichtjes waar je jezelf mee in de nesten werkt.

Door duidelijk te zijn in de communicatie, zul je zien, wordt het leven ineens een heel stuk aangenamer. Want jij geeft namelijk zelf dan heel goed aan wat jij gaat doen en daarmee zeg je ook wat jij wilt. De ander gaat dit overnemen en wordt op zijn beurt ook duidelijk. Het gevolg hiervan is, dat je groeit in je zelfvertrouwen. Dat wordt er door gesterkt en zo verdwijnt de onzekerheid.

Je zet, door duidelijk te zijn, de omstandigheden naar je eigen hand. De ander kan op zijn beurt aangeven het er niet mee eens te zijn, of het anders te willen. Dan er samen uitkomen, dan weet je wat je aan elkaar hebt.

Als je de ander onduidelijk vindt in zijn signalen, kijk dan eens welke signalen jijzelf uitzendt en hoe duidelijk jij bent.

Medium Von