Mediums en paragnosten
De goedkoopste manier van bellen met een medium of paragnost

De magische bezem

Geloof jij in de magische krachten van een bezem? Zie je eerder heksen op hun bezem heen -en weervliegen en denk je echt dat dit een sprookje is? ‘ Als we met de bezem vegen, worden oude levenspatronen in tijd en ruimte opgelost en nieuwe getekend

Geloof jij in de magische krachten van een bezem? Zie je eerder heksen op hun bezem heen -en weervliegen en denk je echt dat dit een sprookje is?

‘ Als we met de bezem vegen, worden oude levenspatronen in tijd en ruimte opgelost en nieuwe getekend ‘.
De bezem is een magisch-ritueel voorwerp dat vroeger een heel grote rol speelde in de vrouwelijk mysteriën. Hij werd vooral gebruikt bij geboorte-initiatie, huwelijks-en doodsrituelen om de oude krachten weg te vegen, demonen op afstand te houden en de toegang tot nieuwe ontwikkelingsfasen en cirkels te openen. Ook op algemeen vlak had de bezem een functie die boven zijn dagelijks gebruik uitging.
Met de borstel naar boven voor de voordeur neergezet weerhield hij boze geesten en ziektedemonen ervan het huis binnen te dringen. In dodenriten werd na drie dagen de kamer schoongeveegd opdat het oude kon gaan en er plaats kwam voor het nieuwe.
In Rome veegden de priesteressen van Hekate ( Godin van de magie, kruispunten, maan en spoken) na elke geboorte op een bepaalde manier de drempel van het huis om de duistere wezens die moeder en kind in de eerste zes weken kon schaden, ver weg te houden en te verwijderen. Hekate is de belichaming van de Drievoudige Godin, die over het huwelijk waakt. Haar oorsprong ligt in de Egyptische godin Heket en symboliseert de volledig ontplooide kracht van het vrouwelijke. Ook in andere tempels was het gebruikelijk bij bepaalde riten de bezem uit te zetten!

De bezemsteel gold als symbool voor seksuele vereniging van de mannelijke en vrouwelijke kracht in haar hoogste vorm, nl in de vrouw, want vrouwen kunnen zowel meisjes als jongens in zich vormen en baren! Daarom was het belangrijk beide krachten van de vrouw ritueel te ‘ heiligen ‘. Als symbool van vruchtbaarheid, van de bevruchting, werd de rit op de bezemsteel bij feesten als Beltaine ( 1 mei) ritueel toegepast om de natuur in elke vorm vruchtbaar te maken.
Bij oude huwelijksriten was de sprong over de bezemsteel gebruikelijk, die vereniging en vruchtbaarheid symboliseerde. Toen het christendom zijn intrede deed en de kerkelijke vertegenwoordigers de kracht van het vrouwelijke doelbewust verzwakten, werd de bezem het vervoermiddel en kenmerk voor heksen.
Huwelijksriten met vereniging door de bezem werden ongeldig verklaard. Van een vrouw die een buitenechtelijk kind ter wereld bracht, zei men dat ze ‘ over de bezem ‘ gesprongen was.
Het magisch- rituele gebruik van de bezem is in vergetelheid geraakt. Op de vrolijke avond voor de bruiloft wordt hij nog door het aanstaande bruidspaar gebruikt om de scherven van het oude servies op te ruimen.
Het rituele ‘ vegen’ door mannen en vrouwen activeert geen geringe kracht. Integendeel, ze doet de energieën krachtig opwaaien om ze opnieuw te vormen.
Wat symbolisch en grondig in een ceremonie wordt gedaan, is ook in het leven terug te zien.
De bezem geldt dan ook als werktuig van scheppingskracht en persoonlijke macht op alle niveaus. In mysteriespelen werd de tempel geveegd om hem gereed te maken voor de intrede van de Hoogste. Vegen verduidelijkt de eeuwige verandering van krachten.
Hoe maak je nu je eigen bezem….na het lezen van dit magisch voorwerp?
Maak een bezem van rijsthout voor jezelf- zoek een geschikte tak of stok die goed in de hand ligt. Berkenhout staat voor reinheid, essenhout voor bescherming, vlierhout voor magische bezigheden. Om de tak kan je twijgen en tenen van wilgen, berken, heide of dennen binden.
Belangrijk is de bezem op te laden met de krachten die voor jou belangrijk zijn.
Je kan je bezem gebruiken om plaatsen te reinigen, je kan dit heel grondig doen, en ook op geestelijk niveau door je voor te stellen dat je alle negatieve krachten met het licht en de kracht van je bezem wegveegt.
Ook kan je als je in je leven nieuwe energie en kracht wenst, de bezem gebruiken om alles goed schoon te vegen, het oude uit je huis te verjagen en wel op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele vlak.
En belangrijk om te weten, stel dat je ongewenst bezoek hebt gehad, mensen met een zware energie, of na feestjes of zelfs in een situatie waarin strijd of conflict heerst ( vb bij een aankomende scheiding) of het vieren van een nieuw begin….kijk eens welke dingen je op materieel vlak uit je leven wil laten verdwijnen. Ben je bereid écht los te laten? Welke denkpatronen en gewoonten wil je veranderen? Welke krachten zijn niet langer meer gewenst in je leven? Maak plaats, veeg alle oude dingen weg, want waar leegtes ontstaan is weer ruimte om het nieuwe te laten binnenstromen.
Ik zou zo zeggen: aan het werk ermee….veel plezier met het creatieve proces, maak er een heel fijn avontuur van en weet dat je altijd geleid wordt naar het allerhoogste in jouw magische creatieproces.
Ik zag net toen ik even naar buiten ging, mijn bezem staan…ik herinner me toen ik 9 jaar geleden naar mijn huidige woning verhuisde ik mijn inmiddels gesneuvelde heks, Melanie en mijn bezem meenam. Mijn kinderen vonden het toch maar wat gek staan dat ik mijn bezem aan mijn voordeur neerzette, want wat zouden de buren wel zeggen? Nu, mijn huis staat een eindje van de straat weg, je kan wél mijn bezem zien staan…zeker voor nieuwsgierige mensen die ook nog wel andere spulletjes kunnen zien. Tot op vandaag heb heeft niemand me aangesproken wat die bezem buiten doet….maar dat ik lekker veeg met mijn bezem dat kan ik jullie wel vertellen. En het houdt ongewenste bezoekers uit ons huis. Ik merkte net dat ik me even bedacht dat ik klaar ben om een nieuwe bezem te maken….dat wordt nog een superleuke bezigheid nog voor we 2018 ingaan.
Kennen jullie trouwens de Leerling Tovenaar van Paul Dukas? Pas dus op met de spreuken die je uitroept…want je zou nog wel eens voor een flinke verrassing kunnen staan. Geniet van een klein stukje Walt Disney.
https://youtu.be/ELC1vzm0NXE

Veel plezier.
 

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.