De magische bezem

Geloof jij in de magische krachten van een bezem? Zie je eerder heksen op hun bezem heen -en weervliegen en denk je echt dat dit een sprookje is? ‘ Als we met de bezem vegen, worden oude levenspatronen in tijd en ruimte opgelost en nieuwe getekend

Geloof jij in de magische krachten van een bezem? Zie je eerder heksen op hun bezem heen -en weervliegen en denk je echt dat dit een sprookje is?

‘ Als we met de bezem vegen, worden oude levenspatronen in tijd en ruimte opgelost en nieuwe getekend ‘.
De bezem is een magisch-ritueel voorwerp dat vroeger een heel grote rol speelde in de vrouwelijk mysteriën. Hij werd vooral gebruikt bij geboorte-initiatie, huwelijks-en doodsrituelen om de oude krachten weg te vegen, demonen op afstand te houden en de toegang tot nieuwe ontwikkelingsfasen en cirkels te openen. Ook op algemeen vlak had de bezem een functie die boven zijn dagelijks gebruik uitging.
Met de borstel naar boven voor de voordeur neergezet weerhield hij boze geesten en ziektedemonen ervan het huis binnen te dringen. In dodenriten werd na drie dagen de kamer schoongeveegd opdat het oude kon gaan en er plaats kwam voor het nieuwe.
In Rome veegden de priesteressen van Hekate ( Godin van de magie, kruispunten, maan en spoken) na elke geboorte op een bepaalde manier de drempel van het huis om de duistere wezens die moeder en kind in de eerste zes weken kon schaden, ver weg te houden en te verwijderen. Hekate is de belichaming van de Drievoudige Godin, die over het huwelijk waakt. Haar oorsprong ligt in de Egyptische godin Heket en symboliseert de volledig ontplooide kracht van het vrouwelijke. Ook in andere tempels was het gebruikelijk bij bepaalde riten de bezem uit te zetten!

De bezemsteel gold als symbool voor seksuele vereniging van de mannelijke en vrouwelijke kracht in haar hoogste vorm, nl in de vrouw, want vrouwen kunnen zowel meisjes als jongens in zich vormen en baren! Daarom was het belangrijk beide krachten van de vrouw ritueel te ‘ heiligen ‘. Als symbool van vruchtbaarheid, van de bevruchting, werd de rit op de bezemsteel bij feesten als Beltaine ( 1 mei) ritueel toegepast om de natuur in elke vorm vruchtbaar te maken.
Bij oude huwelijksriten was de sprong over de bezemsteel gebruikelijk, die vereniging en vruchtbaarheid symboliseerde. Toen het christendom zijn intrede deed en de kerkelijke vertegenwoordigers de kracht van het vrouwelijke doelbewust verzwakten, werd de bezem het vervoermiddel en kenmerk voor heksen.
Huwelijksriten met vereniging door de bezem werden ongeldig verklaard. Van een vrouw die een buitenechtelijk kind ter wereld bracht, zei men dat ze ‘ over de bezem ‘ gesprongen was.
Het magisch- rituele gebruik van de bezem is in vergetelheid geraakt. Op de vrolijke avond voor de bruiloft wordt hij nog door het aanstaande bruidspaar gebruikt om de scherven van het oude servies op te ruimen.
Het rituele ‘ vegen’ door mannen en vrouwen activeert geen geringe kracht. Integendeel, ze doet de energieën krachtig opwaaien om ze opnieuw te vormen.
Wat symbolisch en grondig in een ceremonie wordt gedaan, is ook in het leven terug te zien.
De bezem geldt dan ook als werktuig van scheppingskracht en persoonlijke macht op alle niveaus. In mysteriespelen werd de tempel geveegd om hem gereed te maken voor de intrede van de Hoogste. Vegen verduidelijkt de eeuwige verandering van krachten.
Hoe maak je nu je eigen bezem….na het lezen van dit magisch voorwerp?
Maak een bezem van rijsthout voor jezelf- zoek een geschikte tak of stok die goed in de hand ligt. Berkenhout staat voor reinheid, essenhout voor bescherming, vlierhout voor magische bezigheden. Om de tak kan je twijgen en tenen van wilgen, berken, heide of dennen binden.
Belangrijk is de bezem op te laden met de krachten die voor jou belangrijk zijn.
Je kan je bezem gebruiken om plaatsen te reinigen, je kan dit heel grondig doen, en ook op geestelijk niveau door je voor te stellen dat je alle negatieve krachten met het licht en de kracht van je bezem wegveegt.
Ook kan je als je in je leven nieuwe energie en kracht wenst, de bezem gebruiken om alles goed schoon te vegen, het oude uit je huis te verjagen en wel op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele vlak.
En belangrijk om te weten, stel dat je ongewenst bezoek hebt gehad, mensen met een zware energie, of na feestjes of zelfs in een situatie waarin strijd of conflict heerst ( vb bij een aankomende scheiding) of het vieren van een nieuw begin….kijk eens welke dingen je op materieel vlak uit je leven wil laten verdwijnen. Ben je bereid écht los te laten? Welke denkpatronen en gewoonten wil je veranderen? Welke krachten zijn niet langer meer gewenst in je leven? Maak plaats, veeg alle oude dingen weg, want waar leegtes ontstaan is weer ruimte om het nieuwe te laten binnenstromen.
Ik zou zo zeggen: aan het werk ermee….veel plezier met het creatieve proces, maak er een heel fijn avontuur van en weet dat je altijd geleid wordt naar het allerhoogste in jouw magische creatieproces.
Ik zag net toen ik even naar buiten ging, mijn bezem staan…ik herinner me toen ik 9 jaar geleden naar mijn huidige woning verhuisde ik mijn inmiddels gesneuvelde heks, Melanie en mijn bezem meenam. Mijn kinderen vonden het toch maar wat gek staan dat ik mijn bezem aan mijn voordeur neerzette, want wat zouden de buren wel zeggen? Nu, mijn huis staat een eindje van de straat weg, je kan wél mijn bezem zien staan…zeker voor nieuwsgierige mensen die ook nog wel andere spulletjes kunnen zien. Tot op vandaag heb heeft niemand me aangesproken wat die bezem buiten doet….maar dat ik lekker veeg met mijn bezem dat kan ik jullie wel vertellen. En het houdt ongewenste bezoekers uit ons huis. Ik merkte net dat ik me even bedacht dat ik klaar ben om een nieuwe bezem te maken….dat wordt nog een superleuke bezigheid nog voor we 2018 ingaan.
Kennen jullie trouwens de Leerling Tovenaar van Paul Dukas? Pas dus op met de spreuken die je uitroept…want je zou nog wel eens voor een flinke verrassing kunnen staan. Geniet van een klein stukje Walt Disney.
https://youtu.be/ELC1vzm0NXE

Veel plezier.
 

Medium Margret
Beschikbaar
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Anita
Beschikbaar
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Thea
Beschikbaar
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Paragnost Eva
Beschikbaar
Paragnost Eva
Box: 24
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Elise
Beschikbaar
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Cleopatra
Beschikbaar
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Lies
Beschikbaar
Lies
Box: 39
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Medium Corina
Beschikbaar
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Medium Diana
Beschikbaar
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Medium Martina
Beschikbaar
Medium Martina
Box: 55
Helderwetend-voelend-horend-ziend/invoelen op specifieke vraag op het gebied van je relatie met jezelf en je omgeving,bewußtzijnswerk

Medium Carine
Beschikbaar
Medium Carine
Box: 56
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Spiritueel coach Sky
Ingesprek
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Medium Rosali
Ingesprek
Medium Rosali
Box: 43
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Michael
Ingesprek
Michael
Box: 65
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Evees
Ingesprek
Evees
Box: 03
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Medium Betty
Ingesprek
Medium Betty
Box: 11
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Linda
Ingesprek
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Paragnost Lis
Ingesprek
Paragnost Lis
Box: 52
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.  

Marya
Offline
Marya
Box: 02
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Medium Kitty
Offline
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Laura
Offline
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Medium Désiree
Offline
Medium Désiree
Box: 09
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Medium Arlette
Offline
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Oryn
Offline
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Olivia
Offline
Medium Olivia
Box: 13
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Medium Maria
Offline
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Medium Daniël
Offline
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Valantino
Offline
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Leontine
Offline
Leontine
Box: 18
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Medium Regina
Offline
Medium Regina
Box: 19
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Paragnost Marie
Offline
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Medium Marion
Offline
Medium Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Katja Charlotte
Offline
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Medium Angie
Offline
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Christel
Offline
Christel
Box: 34
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

MariaLouise
Offline
MariaLouise
Box: 35
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Medium Layla (2)
Offline
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Anne Marie
Offline
Anne Marie
Box: 41
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Medium Amy
Offline
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Albert
Offline
Albert
Box: 04
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Spiritueel Coach Clarisa
Offline
Spiritueel Coach Clarisa
Box: 53
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Medium Jeanette
Offline
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Paragnost Marco
Offline
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Medium Bhartie
Offline
Medium Bhartie
Box: 62
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Paragnost Martie
Offline
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Klanten Service Box
Offline
Klanten Service Box
Box: 70
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.