De strijd van het leven voorbij

Als de bedoeling van het leven hier is, gelukkig zijn, kun je je afvragen waarom zoveel mensen niet gelukkig zijn. Dat veel mensen het geluk niet hebben, ervaar je als medium werkzaam op de spirituele hulplijn Mediums en Paragnosten dagelijks

Deze spirituele hulplijn voorziet in een enorme behoefte. De behoefte van mensen die allen op zoek zijn naar een gelukkig leven.

Diegenen die contact zoeken en het zijn er velen, zitten middenin de strijd van het leven. Dat kan een strijd zijn met zichzelf of met anderen, dat is dan in feite ook een strijd met zichzelf. Er is in ieder geval sprake van een strijd met het leven, anders zouden ze niet de behoefte voelen op zoek te gaan naar antwoorden en inzichten.

De strijd van het leven voorbij, zodra je daar bent, is het leven zoals jij je in je dromen hebt voorgesteld. Zoals jij het graag wilt ervaren en beleven. Maar daar gaat vaak eerst een lange strijd aan vooraf.

Die strijd is zonde van onze tijd en niet nodig, mits de mens leert zichzelf vanaf het allereerste begin lief te hebben. Helaas is dat niet zo en om die reden voeren we eerst een lange strijd met anderen en onszelf om er dan achter te komen, dat die strijd niet nodig is. Dat de strijd je juist weghaalt bij de liefde voor jezelf. Maar je wist niet dat je lief voor jezelf mocht zijn. Je weet niet beter dan dat er strijd is.

Het leven is dus best pittig, een soort van overleven, omdat we geen idee hebben wat houden van onszelf is. Dat we de strijd nodig hebben om daarachter te komen. En als je moegestreden bent, dan geef je de strijd op. Dan geef je je over aan. Waaraan weet je dan nog niet. In ieder geval ben je moe van het leven dat je leidt, van de dingen die je doet en de mensen om je heen.

Alles moet ruimen, je slaat als een dolle om je heen. Het ligt aan je partner waar je al 25 jaar mee samen bent, dat denk je en je zet een scheiding in gang. Het ligt aan het werk wat je doet, je hebt het nog nooit leuk gevonden, dus geef je je baan op, omdat je denkt dat daar de oplossing ligt. En daar sta je dan, niets meer hebbend, alles ingeleverd, hetzij door eigen toedoen, of het besluit is voor je genomen.

Ze doen maar, denk je, mij krijg je niet klein. Maar diep van binnen zit een hele grote put waarin verdriet en pijn zit, maar daar wil je niet mee aan de slag. Daar loop je voor weg. Die pijn voelen, daar ben je nog niet aan toe. Je gaat de bloemetjes buiten zetten, je wilt je vrij voelen. Dat je wegloopt voor jezelf, dat je het zoekt in dingen buiten jezelf om, dat je nog steeds verwikkeld zit in dezelfde strijd, heb je niet door.

Schijnbaar moet er nog iets zwaarder worden neergelegd op je schouders om je aan de gang te zetten, je pijn en verdriet onder ogen te durven gaan zien. En dat gebeurt dus ook. Er gebeurt iets, totaal onverwacht, en je wakker schudt. Nou ja, wakker, een lichte vorm van ontwaken. Nog steeds erg boos en alles bij anderen neerleggen.

Je gaat nu de tegenaanval in, waar je eerst braaf alles toeliet, wil je nu je mannetje staan en het zal je niet meer overkomen, dat een ander je misbruikt of onderuit schoffelt. Dat al dat venijn tegen jezelf werkt en je jezelf nog steeds te kort mee doet, helaas zo wakker ben je nog niet.

Maar er is een start gemaakt, een start dat je alles in een compleet ander daglicht gaat zien. Dat je in de gaten begint te krijgen dat zowel de strijd met een ander, met gevolg strijd met jezelf, totaal zinloos is. Dat er een hele andere weg klaarligt. Lief worden en zijn voor jezelf, zonder daarvoor een strijd te hoeven voeren.

Hoe je dat wordt, lief voor jezelf, zonder strijd, leggen mediums en paragnosten je graag uit die werkzaam zijn op de spirituele hulplijn Mediums en Paragnosten. Zij laten je zien hoe een leven er uitziet waarin jij de strijd van het leven voorbij bent.

Medium Von