De wind mee in het leven is een keuze

Het lijkt vaak zo dat diegenen die de wind mee hebben, de mazzelaars zijn. Het gaat hun voor de wind. En toch, ook deze mensen hebben in hun leven het soms best zwaar, ze staan echter anders in het leven.

Leven dat het je voor de wind gaat, is een keuze. Deze mensen begrijpen dat met negatief denken en klagen, je nooit de wind in de zeilen zult hebben. Ze hebben zichzelf aangeleerd, bij alles wat ze overkomt, eerst naar zichzelf te kijken. Dat naar zichzelf kijken, heeft als voordeel, nooit iemand anders de schuld ergens van te geven.

Daardoor herstellen ze ook snel, ze willen vooruit, en lossen iets snel op. Dan kunnen ze verder. Ze begrijpen dat het leven ook zware tijden kent, die gaan ze niet uit de weg. Ze kunnen er op een emotioneel volwassen manier mee omgaan, dat is hun kracht.

Zo lijkt het voor de buitenwereld dat het deze mensen altijd voor de wind gaat, en zo ziet het er voor een ander ook uit, maar in de praktijk is dat niet zo. Vaak zijn het mensen die al veel in hun leven hebben meegemaakt. Erger kan het eigenlijk niet worden, en ze besluiten vanaf dat moment, de zonnige kant van het leven altijd te willen blijven zien.

Deze mensen maken dus echt een keuze om altijd te leven dat het glas half vol is in plaats van half leeg. Als hun iets overkomt, raken ze niet in paniek, ze nemen een beschouwende houding aan. Ze gaan op hun gemak er eens naar kijken in alle rust. Ze zijn zich er van bewust dat het leven nu eenmaal tegenslag kan geven. Voor hun is die tegenslag een kans, om het anders te gaan doen, om het beter te gaan doen.

Zo komen ze ook niet vaak echt in de problemen, deze zijn ze voor en ze steken hand in eigen boezem. Ze zullen dus nooit naar een ander kijken en zeggen, dit komt door jou. Als jij het anders had aangepakt, dan. Als iets verkeerd gaat, sturen ze direct bij. Hun hele houding is er op gericht om het leven voor hun te laten werken in plaats van andersom.

Angst kennen deze mensen niet, sterker nog, als ze die bij zichzelf ervaren, gaan ze er iets mee doen. Ze weten dat angst hun beperkt in hun dagelijks leven en ze zullen zich daar onder geen beding door laten leiden.

De buitenwereld kijkt soms met een jaloerse blijk naar deze mensen, ze zijn joviaal, open, hebben altijd tijd, maken met iedereen die ze tegenkomen een praatje, maken plezier. Ook geld is geen probleem, ze weten dat dat er altijd wel is, net of ze gouden vingers hebben.

En dan kijk jij er naar en dan denk je, hoe doen die mensen dit toch! Jij kan het ook, anders gaan denken, denken in overvloed en niet bang zijn. Durven, stappen zetten, niet op de bank thuis zitten afwachten op wie of wat dan ook. Verantwoording nemen voor je eigen leven, daar ligt de sleutel om de wind mee te krijgen in het leven.

Dan kan jou ook lukken, ja maar, kijk dat is het eerste wat je achter je moet laten, ja maar. Want daarmee ondermijn je direct je eigen gedachten. Je hebt makkelijk praten, waar begin ik, heb geen rooie cent. Waar een wil is, is een weg. Loslaten dat je geen rooie cent hebt, denk in overvloed, als je wilt dat het leven je voor de wind gaat, staat los van geld.

Het is een houding, een attitude, die doorzettingsvermogen kent, geloof in jezelf hebben, dat ook voor jou alles is weggelegd en dat is bij die mensen ook niet zomaar aan komen waaien. Ze hebben voor de juiste manier gekozen, de wind in de zeilen te laten komen.

Medium Yvonne