Emoties inslikken

Emoties inslikken. Als kind kun je er alles uitgooien en wisselen emoties zich vaak in een rap tempo af. En kind kan van Jantje huilt, naar Jantje lacht gaan in een paar luttele seconden. Een kind dat verdriet heeft, krijgt troost van een liefdevolle ouder

en wordt zo op zijn gemak gesteld en aangezien een kind nog onbevreesd en onbevangen de wereld toetreedt, de uitzonderingen daargelaten, zal een kind niet snel zijn emoties inslikken.

Normen en waarden
Als volwassen persoon hebben we in de loop der tijd geleerd dat je niet zomaar alles mag zeggen en doen. We hebben geleerd ons ergens aan te houden. Ook wel normen en waarden genoemd. Aangezien elk mens verschillend is, worden normen en waarden door even zoveel mensen anders benaderd en ingevuld. Wees beleefd, zeg dank je wel, wie kent het niet en als je het maar vaak genoeg te horen krijgt, dan pik je het als vanzelf op en ga je het toepassen. Het is een logisch gegeven dat we niet zomaar alles er uit kunnen gooien wat in ons opkomt, aan de andere kant, niets er uit gooien wat in je opkomt, omdat je je netjes wilt gedragen, is ook niet de weg.

Opkroppen van emoties.
Zonder het in de gaten te hebben, kunnen we zomaar emoties gaan opkroppen. Je wilt je netjes gedragen. Je wilt liefdevol voor anderen zijn. Je wilt voor anderen klaarstaan. En om die reden laat je nooit het achterste van je tong zien en krop je onbewust emoties op. Je slikt ze in en kun je je op een gegeven moment in gaan verslikken.

Als je ergens op aangesproken wordt en je schrikt er van en het liefst zou je de ander jouw waarheid vertellen, maar je doet dat niet, bang dat het voor jezelf consequenties heeft, slik je op dat moment emoties in. Wordt dat een gewoonte, kun je je voorstellen dat dit geen gezonde situatie is. In jou begint het te wrikken. Je stapelt emoties op. Dit uit zich op verschillende manieren.

Hoe weet je dat je emoties inslikt
De manier waarop je er achter kunt komen dat je emoties inslikt, is goed naar jezelf en je lijf te gaan luisteren. Sommige mensen schrapen vaak hun keel, of hebben een regelmatig terugkerend kuchje. Dat doet die persoon, omdat er emoties worden ingeslikt. Pijn in de maagstreek, een opgeblazen gevoel kunnen ook uitingen zijn van het inslikken van emoties. Dan ligt er, zoals we dat noemen, iets als een blok op je maag. De manier waarop je reageert kan ook een teken zijn dat je emoties inslikt. Reageer je de ene keer kortaf en de andere keer uitbundig, kan het zomaar zijn dat emoties je in de weg zitten.

Emoties hebben we niet voor niets
Emoties zijn een gevolg van de dingen die we in ons leven meemaken, of zelf doen. Ze mogen er zijn, alleen worden ze vaak in onze jeugd aan banden gelegd en ga je ze onderdrukken. Ga jij je emoties te veel onderdrukken dan loopt je lijf vast. Laat emoties er dus echt vooral zijn en leer ze te gaan uiten op de juiste manier. Je kunt hiervoor terecht op www.mediums247.com.

De aanleiding om contact te zoeken met een top medium of top paragnost op www.mediums247.com zal in eerste instantie niet zijn dat je de vraag stelt; “Help mij met het uiten van mijn emoties.” Je zult eerst hele andere vragen stellen. En dat komt, omdat iemand die emoties opkropt, vaak ook een leven heeft waarin dingen niet even soepeltjes verlopen. En om die reden chat je met een medium. De mediums van www.mediums247.com weten maar al te goed dat onder jouw vragen iets zit verscholen en zullen jou met liefde benaderen en wakker schudden, waardoor jij inzichten krijgt in het wegslikken van je emoties. En dat je ze veel beter kunt gaan uiten. Hoe je dat het beste kunt doen, vertel het medium je graag. Chat dus gerust met een van de topconsulenten op www.mediums247.com
Medium Von medium247.com