Heb je een bloedhekel aan leugenaars

misschien ben je er dan wel zelf een. We houden er niet van voorgelogen te worden, we horen graag de waarheid. We krijgen een hekel aan mensen die liegen, maar als je aan de ander een hekel krijgt, kan het zomaar zijn dat jij ongemerkt ook liegt en je een hekel aan jezelf hebt.

Hoe moet je dit zien? Je vindt jezelf een zeer rechtvaardig en eerlijk mens. Voor anderen vind je dat je een open boek bent, je spreekt in je eigen ogen altijd de waarheid. Je vertelt waar je bent geweest, je hebt geen geheimen. Je vertelt wat je hebt gedaan, wie je hebt gesproken. Allemaal waarheden.

Oh wee dat een ander dit niet doet en je er achter komt dat die ander helemaal niet op stap is geweest met diegene die deze persoon aangeeft. De rapen zijn gaar. En terecht, jij bent in alles open een eerlijk en verwacht je ook van een ander. Anders is het heel snel afgelopen met het contact, in welke vorm het ook is, want leugens die pik je van niemand.

Diegenen die het felst reageren op een leugen van een ander, zijn vaak ook diegenen die zelf niet in alles even eerlijk zijn. Ze vertellen wel heel veel, maar het achterste van hun tong laten zien, laten ze vaak achterwege. Ze komen voor zichzelf op, op een felle manier en dat betekent dat ze emoties hebben opgestapeld, niet geuit op het moment dat ze er waren, dus niet de waarheid van hun gevoelens uitgesproken.

Deze mensen hebben vaak een uitgesproken mening, hun waarheid is de waarheid. En dat is niet altijd waar. Maar ze zijn zo overtuigd van hun eigen manier van in het leven staan, dat alle andere manieren worden afgekeurd. Daar zit dus de eerste leugen van diegenen die een hekel hebben aan leugenaars. Ze kijken vaak niet verder en als ze dat wel zouden doen, zouden ze veel beter begrijpen, waarom ze vaak geconfronteerd worden met in hun ogen oneerlijke mensen.

Diegenen die erg overtuigd zijn van hun eigen gelijk, zijn vaak diep van binnen onzeker. Ze overstemmen dit door een zogenaamd open boek te zijn. Tegen en ander vertellen wat ze van die persoon vinden, dat ze de ander niet prettig vinden in de omgang, doen ze vaak niet.

Ja, op een gegeven moment wel. Als de emoties heel hoog zijn opgelopen, dan krijgt de ander alles te horen wat die fout heeft gedaan. Met name fout doet. Wederom leugens die verteld worden door diegenen die een hekel hebben aan leugenaars.

Als je denkt alles te vertellen, maar niet uit wat je dwars zit, dat niet durft, ben je zelf ook een leugenaar. En om die reden, reageer je zo fel op iemand die in jouw ogen liegt. Je slaat daar van op tilt en dat is een doorgeslagen reactie. Die aan jezelf iets wilt laten zien, ga zelf ook eens de waarheid vertellen.

Durf je eens te uiten, je ruimte in te nemen, je te laten zien. Want daar gaat het om in het leven. Als je dat niet pakt, lieg je jezelf voor en dan ook anderen. Je reactie op een ander waarvan je vindt dat die niet eerlijk is, als deze heel heftig is, moet er bij jezelf een alarmbel afgaan.

Je hand in eigen boezem steken. Misschien ben ik wel te fel gewest, wie weet ben ik te kortzichtig geweest. Wie weet ben ik wel de veroorzaker dat de ander niet eerlijk naar mij is, want ik geef die ander niet het gevoel open en eerlijk naar mij te mogen zijn. Ik ben het tenslotte zelf ook niet. Ik zeg ook niet wat ik op mijn hart heb, slik veel in en kan het wel met een vriendin bespreken waar ik mee zit, wat ik haat aan die ander.

Tijd voor verandering, gesprekken gaan voeren met een online medium of online paragnost om het open boek echt helemaal open gooien en met jezelf aan de slag, je te gaan durven uiten, dan spreek je waarheid, geef je een ander een fijn gevoel mee, die durft zich dan ook te gaan uiten.

Medium Yvonne