Je gaat je gedragen zoals je wordt behandeld

Het is echt waar, waar je mee omgaat, daar word je mee besmet, zeggen we wel eens. En het is echt zo. Als jij voor langere tijd te maken hebt met dezelfde mensen om je heen, dan gaat er een bepaalde groepsdynamiek ontstaan en gaan diegenen die deel uit maken van de groep steeds meer hetzelfde gedrag vertonen. We gaan ongemerkt dingen van elkaar overnemen.

Zo ga je je dus als vanzelf steeds meer gedragen zoals anderen. Maar dit is niet erg, zolang als de groep met elkaar fijne energie heeft en naar elkaar uitstraalt. Wanneer het vervelend wordt, is dat als je te maken hebt met een groep waarin veel wordt geroddeld, elkaar dingen niet wordt gegund. Dan ga je je ook gedragen zoals de groep het aan je laat zien, maar dan ga je je gedragen omdat het van je wordt verlangd.

Er wordt van jou iets verwacht en als je daar niet aan voldoet, dan weet je, volgen er sancties. Dit is nog nooit hardop uitgesproken, nog nooit toegepast, maar in jou is een zeker weten. Om die reden ga je je gedragen zoals je wordt behandeld. Je zult zien, dat je je op een gegeven moment er uit wilt gaan onttrekken. Die druk die je telkens voelt, die haast zichtbaar is, die houdt je niet meer vol. je bent iets compleet tegen natuurlijks aan het doen en dat gaat je voor de voeten lopen.

Vaak kun je je er niet direct al een vinger op leggen wat er aan de hand is. Want aan de buitenkant lijkt het alsof alles goed is, de sfeer prima. Maar naarmate de tijd vordert begint je een gevoel te bekruipen hier klopt iets niet. Je gaat er ook niet meer met zoveel vreugde en plezier naartoe. Er beginnen dingen je tegen te staan. Je gevoel geeft in, praat er met niemand over, want je weet eigenlijk niet wie je wel en niet kunt vertrouwen.

Dit zijn situaties die we vaak niet direct doorhebben, je bent terecht gekomen in een groep van bangeriken die allemaal meelopen in de pas en een persoon zal degene zijn die dit vervelende gevoel veroorzaakt. Alleen die ontspringt de dan telkens, het lijkt wel of de duvel er mee speelt.

Voor je het in de gaten hebt, ga je je net zo gedragen als je behandeld wordt. Je deelt niet meer, je spontaniteit verdwijnt. Als anderen zich in stilzwijgen hullen, doe jij dat ook. Je kan ineens heel kortaf zijn of juist heel hard lachen. Je ziet van jezelf gedrag dat je niet van jezelf kent.

Je bent in een situatie terecht gekomen dat je er zonder erg in te hebben, jezelf aan het veranderen bent gegaan naar een persoon die helemaal niet bij je hoort en past. Je bent je gaan gedragen, zoals van je wordt verwacht.

Er gaat op een gegeven moment heus een lamp bij je branden en dan kom je tot bepaalde ontdekkingen. Dan doorzie je ineens wat er op die werkplek allemaal speelt en begrijp je niet dat je het zelf zo ver hebt laten komen.

Je wilt er zo snel mogelijk weg, want de dagen beginnen aan te voelen als een kwelling, het zuigt je energie helemaal weg. En vindt dan maar eens een nieuwe leuk werkplek. Je bent huiverig geworden en voorzichtig, want schijnbaar kun je niet goed meer op je intuïtie vertrouwen, dat heeft je, toen je hier begon, tenslotte ook in de steek gelaten.

Wees niet bang, je intuïtie komt weer terug, je hebt gekozen voor een mooie les in je leven. Je bent niet op de verkeerde plek, je bent waar je nu moet zijn en weet je waarom? Om af te rekenen dat je je laat leiden door anderen, dat je jezelf nooit meer gaat verloochenen, dat je altijd je prachtige zelf zal blijven. En als je dat begrijpt, moet jij opletten, het universum gaat voor je aan de slag, binnen de kotste keren heb je een hele leuke nieuwe werkplek gevonden. Dankzij een online medium die je hebt geraadpleegd toen je in zak en as zat en die aangaf, start met loslaten en tevreden zijn met wat er is. En kijk er anders naar. Wat heb je hiervan mogen leren. En toen ging dat lampje bij je branden en kon je de situatie accepteren en stond al snel die nieuwe baan voor de deur.

Medium Von