Je stemming is afhankelijk van je gedachten en de dingen die je doet

Het liefst zouden we altijd in een goede stemming zijn, dan voelen we ons aangenaam, sterk, en alles gaat van een leien dakje. Hoe vreemd kan het zijn, je wordt ’s morgens wakker en je voelt je niet goed, terwijl je de avond er voor nergens last van had.

Dit kan ook zo maar overdag gebeuren, je stemming slaat van de ene op het andere moment over in onzekerheid, je niet fijn en aangenaam voelen, zonder dat er een zichtbare aanleiding toe was. Onze stemming hangt af van een aantal factoren. Factoren in onszelf, onze gedachten en de dingen die je doet.

Daarnaast hangt onze stemming ook af van wat er om ons heen gebeurt. Zit je midden in een scheiding, heb je last van emotionele pieken en dalen. Zijn er vaak ook veel zorgen, dingen om over na te denken, het verlies, alles wat geregeld moet worden. Kinderen die extra aandacht nodig hebben. Je eigen emoties, dat alles bij elkaar maakt een mens wiebelig en in disbalans.

Het kan ook voorkomen dat jijzelf wel lekker in je vel zit, maar in een omgeving zit die negatief is. Jouw stemming wordt daardoor beïnvloed. Hoe goed je dan ook je best zou willen doen, je wordt toch meegetrokken in de energie van de anderen.

Je stemming is dus afhankelijk van externe en interne zaken. Extern hebben we weinig tot geen invloed op. Althans, we hebben natuurlijk altijd de mogelijkheid mensen uit de weg te gaan, die onze stemming kunnen verpesten.

Maar onze stemming wordt voor het grootste gedeelte door onszelf bepaald, door de gedachten die we hebben en de dingen die we doen. Het is dus van groot belang daar alert op te zijn. Stel je voor dat je werk doet, wat je niet bevalt, je gedachten er over zijn negatief, dan kan daardoor je stemming ver beneden peil zakken. Je kunt er blijven zitten, maar komt jou niet ten goede.

Je kunt ook op zoek gaan naar een werkplek waar je veel beter tot je recht komt en jouw stemming positief beïnvloedt. De dingen die we doen als mens bepalen voor een groot gedeelte onze stemming, maar vlak je gedachten niet uit. Die gedachten kunnen ons maken en breken en gek maken. En zo onze stemming beïnvloeden.

Gedachten komen en gaan en we denken vaak dat we er geen invloed op hebben. Want hoe moet je die sturen dan, ze zijn er toch. Dat klopt, maar je hebt er wel degelijk invloed op. Stel voor, je zit voor een belangrijk examen en je bent er maar mee bezig, angstig of het je wel of niet gaat lukken. Het is geen seconde uit je gedachten. Je maakt jezelf heel veel wijs door al die gedachten er over te hebben en de spanning wordt steeds groter.

Je kunt ook in gedachten zeggen, ik doe mijn best, ik ga er voor en ik zie achteraf wel waar het schip strandt. Dan zij je gedachten er over veel relaxter en bederven zo je stemming niet. Of je bent iemand kwijt geraakt en je hoopt maar dat die weer terug in je leven komt. Alle gedachten zijn hierop gericht, en de paniek en angst slaat om je hart. Je stemming wordt hierdoor zo naar benden gehaald.

Gedachten kunnen heel gemeen zijn en je tarten. Zo erg dat je jezelf er door naar beneden haalt, jezelf aanpraat dat je een niksnut bent, niets waard bent, waardoor je stemming zelf kan overslaan in een depressie.

Je bewust er van zijn dat je eigen gedachten voor een groot gedeelte jouw stemmin kunnen bepalen, ben je al half op weg. De andere helft daarvoor zoek je contact met een paragnost of een medium. Die leren jou je gedachten te beheersen en op een juiste manier te gebruiken.

Medium Yvonne
Mediumsenparagnosten