Jezelf gelukkig eten

Het klinkt misschien gek, maar het kan, jezelf gelukkig eten. Door het eten te laten staan waar veel suikers inzitten, koolhydraten en verkeerde vetten. Door je meer te richten op gezonde voeding, kun jij je zelf gelukkig eten. Het is niet alleen fysiek voor je beter, maar naar nu blijkt ook emotioneel.

Wat denk je dat veel suikers met je doen? Het maakt je vermoeid, depressief, minder geconcentreerd, dik, lusteloos, hoofdpijn. Al die kwalen waar jij dagelijks mee te maken hebt, kunnen er zomaar zijn omdat je verkeerde dingen eet. En wat denk je van emotionele disbalans en hormoonspiegelingen, die worden veroorzaakt door verkeerde voeding.

Niet alleen suiker is funest voor de mens, ook te veel aan koolhydraten zorgen er voor dat we ons niet gelukkig voelen. Je ervaart hierbij dezelfde symptomen als bij het nuttigen van te veel suikers. Wat is er niet heerlijker dan een lekker koekje, of gebakje nuttigen. Het blijft vaak niet bij een koekje, doordat suiker en koolhydraten verslavend werken, brandt de rol koek in de kast. Nou eentje nog, sus je je geweten, want je weet heel goed dat je verkeerd bezig bent. Maar de verleiding is zo groot.

Je bent niet alleen verkeerd bezig, het eten hiervan ontneemt je geluk. Je denkt dat je gelukkig wordt door het eten van koek en snoep en andere lekkernijen, niets is minder waar. Je wordt gelukkig als je ze laat staan.

Er is onderzoek gedaan onder een groot aantal mensen. Die lieten ze meer groent en fruit eten op een dag. Wat bleek, de groep die een extra portie groente en fruit nuttigde, voelde zich aanzienlijk gelukkiger. De groep die erg verslaafd was aan verkeerd voedsel en hiervoor in de plaats groente en fruit gingen eten, voelden zich niet alleen gelukkiger, ze voelden zich ook een stuk gezonder.

Ze ervoeren meer energie, ze gingen er beter door slapen. Ze lachten meer, waren minder gestrest. Het leven werd op deze manier een heel stuk aangenamer. Minder ruzie, minder boosheid, minder druk, geen hoofdpijn. Niet meer lusteloos.

Het kan dus echt, je gelukkig eten. Als je begrijpt dat je lijf energie nodig heeft om te kunnen bestaan. Komt daarna het besef dat je op bepaalde energie beter functioneert dan op andere energie. Klinkt heel logisch e dat is het ook.

Maar het doen, dat is een heel ander verhaal. Wel eens kritisch gekeken naar de wekelijkse folder van de supermarkten? Waarin je verleid wordt met koopjes, die allemaal niet goed voor je zijn. Maar zodanig worden aangeprezen, omdat ze minder suiker bevatten. Wel eens verder gedacht dan wat je wordt voorgeschoteld.

En eens gekeken hoeveel suiker en koolhydraten en welke vetten een product bevat wat jij consumeert? Een muesli reep als voorbeeld, lijkt heel gezond, totdat je kijkt wat er allemaal inzit. Wel eens op de inhoud gekeken van een pond gehakt wat je koopt in de supermarkt? Daar stoppen ze suiker in.

Ga de verleiding tegen, jezelf ziek te maken en ongelukkig te zijn, door te denken dat je blij wordt van het eten van chocolade, koekjes, hamburgers, of ander fast food. Het maakt je op de lange termijn ongelukkig. Je lijf is er niet voor gemaakt.

Doorbreek deze nare gewoonte samen met een top medium of top paragnost van Mediumsenparagnosten. Chat met ze om van je ongezonde verslaving af te komen. Start gewoon eens met het meer eten van groente en fruit. Je ziet en voelt direct effect dat je er gelukkiger van wordt.

Medium Yvonne
Mediums en paragnosten