Jouw leven is niet mijn leven

Jouw leven is niet mijn leven, we kunnen wel samen leven. Een relatie is niet jezelf compleet weggeven, zoals velen denken. Daar gaat een relatie niet van opbloeien. Een relatie bestaat uit twee mensen die een eigen leven hebben en dat leven niet gaan inleveren voor een anderen

niet hoeven in te leveren voor een ander. Ze gaan samen er voor zorgen dat beide levens kunnen worden voortgezet en ze gaan daarnaast ook samen leven.

Als een relatie goed in elkaar steekt, leveren beiden helemaal niets in, ze krijgen er iets bij. Iets moois, iets fijns, en dat is in de kern de essentie van een goede relatie. Wat doen de meesten, zodra ze al een glimp van aandacht van een ander opvangen. Ze leveren hun eigen leven in, en dus zichzelf al compleet in.

Ze gaan zich direct een heleboel afvragen. Vind die ander mij leuk, zal de ander contact gaan zoeken, komt hier een relatie uit. Zullen we samenblijven. Zo ook de cliënt die mij als medium opzocht op Mediums en Paragnosten. Ze was overdonderd door de aandacht van een collega op haar werk. Hij was een stuk jonger en had haar aangesproken. Hij had gezegd dat hij haar een geweldige vrouw vond en met haar wilde afspreken.

En ja, wow, dat doet wat met je, want dit is aandacht en zeker als die ander zegt dat je geweldig bent en daar ga je. Vind hij dat echt, vroeg ze op de chat, wil hij echt iets met mij. Als medium snap je deze vragen, want ze wil weten waar ze aan toe is. Aan de andere kant heb je als medium zoiets van.

Stop eens met jezelf nu al gek te maken. Het gaat er helemaal niet om of hij dit meent en of het wat gaat worden in de toekomst. Het gaat er om wat jij van hem gaat vinden in de toekomst. Maar op de een of andere manier snappen we dat nog niet zo goed. Deze vrouw gaat al helemaal mee in de zoetgevooisde woorden van deze man, is al verkocht en heeft helaas geen zelfvertrouwen en te weinig zelfrespect en een te laag zelf beeld. Want zou ze dat wel hebben, zou ze denken, ik zie het allemaal wel, eerst deze man maar eens beter gaan leren kennen.

Ik gaf haar aan als medium er eens anders naar te kijken, want ze was zo zenuwachtig voor het eerste afspraakje. Waarom zenuwachtig zijn, ga het eens zien als een gezellige avond uit, waar jij de kans krijgt om hem eens goed te bekijken. Om eens te horen wat hij je allemaal te vertellen heeft en om te voelen, want dat is het allerbelangrijkste of hij jou bevalt. Jij hoeft hem niet te bevallen en dat is eigenlijk wat je hoopt. Dat hij jou leuk vindt. Dat vind hij, anders gaat hij niet met je uit. Nu is het aan jou om iets van hem te vinden en dat kun je alleen door het te ondervinden.

Als jij nu al verkocht bent, jezelf zenuwachtig maakt, omdat deze man interesse in je heeft, dan lever je nu al jouw eigen leven in en dat is niet de bedoeling van een relatie. Ze begreep de boodschap, maar maakte haar niet minder ongerust. Ja maar, wat moet ik zeggen, hoe moet ik doen, ik weet het gewoon even helemaal niet meer.

Dan ben je inmiddels 44, heb je op gebied van relaties alleen maar teleurstellingen achter de rug, dan zou je denken, die wil ik nooit meer. Hoe moet ik daarvoor zorgen. Maar nee hoor, juist al die teleurstellingen hebben haar alleen maar angstiger en onzeker gemaakt in plaats van krachtiger.

Ze laat nog steeds het angstige meisje in haar de scepter zwaaien die op gebied van de liefde nog nergens kaas van heeft gegeten. Ga er eens ander naar kijken, gaf ik haar als medium aan. Wat wil jij zelf in je leven?

Stabiliteit, rust een leuke en fijne relatie, met een man die het echt meent. Heel goed, hoe ga je daarvoor zorgen? Door de beladenheid er af te halen en haar deze vraag te stellen, komt ze weer bij zichzelf. Dit werkt therapeutisch.

Ze gaf als antwoord, dat ik eerst eens heel rustig ga kijken of hij mij bevalt en of ik mij goed voel bij deze man. Juist, gaf ik aan als medium. Zo kun je van de afspraak gaan genieten en dat is het enige wat telt. En ondertussen observeer je de ander, luister je goed of hij eerlijk en oprecht is. Stel je hem een paar vragen die jij belangrijk vindt en maak je na de date, voor jezelf de balans op. Er volgde een diepe zucht. Je hebt helemaal gelijk, ik ga mijn huidige leven niet meer inleveren. Ik wil het wel delen en met iemand samen leven, maar dan wel met iemand die bij mij past. Ik hoef niet meer in het plaatje van de ander te passen.

Medium Yvonne
Mediumsenparagnosten