Keuzes maken is een kunst

Jezelf pijn doen, dat wil toch niemand en toch gebeurt het aan de lopende band. Dingen doen waar je geen zin in hebt en ze toch maar doet. Je doet jezelf pijn.

Niet eerlijk zijn in het uiten van jouw wensen en wat jij wilt. Je doet jezelf pijn. Blijven zitten in een relatie vanwege de kinderen, je doet jezelf pijn. Zomaar een paar situaties waarin je verzeild bent geraakt en je jezelf pijn doet. Ja maar, ik kan toch tegen mijn baas niet zeggen, dat ik er geen zin in heb. Dan word ik toch ontslagen. Ik kan toch niet zomaar al mijn wensen op tafel gooien, dan verklaren ze mij voor gek! Ik kan de kinderen toch niet in de steek laten, daar moet ik toch voor zorgen! Ja, ik weet wel dat mijn partner vreemd gaat en dat doet me vreselijk pijn, maar de kinderen hé.

Ik kan niet anders, toch!
Ik doe mijzelf dus geen pijn, dat doen anderen. Ik moet wel, zit met handen en voeten gebonden. Geld moet verdiend worden, het huis moet betaald. Waar moet ik heen als ik de stekker uit mijn relatie trek? Ik kan dat niet allemaal betalen en een huis, daar moet ik nog wel zo’n 5 jaar op wachten. Ik doe mijzelf geen pijn, dat doen anderen.

Wie doet wie pijn
Is dit zo, doen anderen dit echt of laat jij het toe, omdat je de keuze maakt, te blijven zitten waar je zit, of tegen je zin in dingen doet, die je niet wilt. Of bang bent de waarheid te spreken en deze maar inslikt, om de goede vrede te bewaren? Anderen doen dit niet, je doet het echt allemaal zelf. Jij maakt namelijk een keuze en aan de hand van je eigen keuzes leef je. Voor die keuzes kun jij niemand aansprakelijk stellen, alleen jezelf. Dat jouw keuzes pijn en verdriet geven, dat jouw keuzes er voor zorgen dat je dingen doet, die jij niet wilt, dat is een gevolg van jouw keuzes.

Er zijn situaties die we niet van de ene op de andere dag kunnen oplossen. Je gaat niet bij je partner weg, door een akkefietje. Je gaat niet bij je baas weg als je een keer iets moet doen wat je niet bevalt. En soms is het zelfs beter de woorden die je zou willen zeggen, tijdelijk in te slikken en het juiste moment af te wachten om ze wel te uiten. Maar toch, zolang als jij je leven laat afhangen van al deze omstandigheden, maak jij de keuze hiervoor en zul je er de consequenties van moeten dragen. Dus als je kiest voor een situatie, kun je op dat moment maar één ding doen, het betse er van maken.

Bewust keuzes maken
Bewust keuzes maken, is een kunst. Keuzes maken doe je voor jezelf. Je zult jezelf dus heel goed moeten kennen, wil je bewuste keuzes kunnen maken. Keuzes moeten altijd als uitgangspunt hebben dat je de verplichting hebt, goed voor jezelf te zorgen. Dat is de eerste vereiste om de juiste keuzes te kunnen maken.

Geen bewuste keuzes kunnen of durven maken, lopen we als vanzelf in een val op volwassen leeftijd. En staan we er geen seconde bij stil dat we zelf ook een keuze hebben en hoe we die moeten maken en waar we die keuze om moeten baseren. Dus sukkelen we door, net zolang totdat er op een gegeven moment een keuze voor ons wordt gemaakt, waar we dan niet blij mee zijn. We zijn gekwetst, we zijn boos, we voelen ons slachtoffer. We hadden een keuze, we hebben hem niet gemaakt.

Wees drama voor in je leven door keuzes te maken
Dit alles had je voor kunnen zijn door zelf keuzes te maken. Maar om dat te kunnen doen, moet je eerst weten dat jij de allerbelangrijkste persoon in je leven bent en laten we dat nu niet meekrijgen, als we klein zijn. Dat we schijnbaar door schade en schande met veel vallen en opstaan en teleurstellingen er pas achter komen, dat we de eerste helft van ons leven aan alles en iedereen hebben gegeven, behalve aan onszelf.

Leer bewust keuzes te maken en laat je hierin begeleiden door een medium of paragnost werkzaam op www.mediumsenparagnosten.nl. Zij hebben de tools, de antwoorden, de inzichten, de tips om te leren jezelf nooit meer te verloochenen.

Krachtgroet, top medium Von, mediums en paragnosten.nl