Stress bestaat niet te veel druk wel

We hebben het heel vaak over stress, dat we daar last van hebben. We maken op een verkeerde manier gebruik van het woord stress. Stress is gezond, zonder stress kom je niet vooruit. Stress hebben is dus heel normaal.

Je kunt wel druk ervaren, dan is er in je systeem iets aan de hand. Je raakt de balans in jezelf kwijt. Dat kan door situaties buiten jezelf om of door het je zelf opleggen van een druk.

Druk ontstaat vaak als we het te druk hebben. Maar wanneer hebben we het nu echt Te druk? In feite nooit. Het is de druk die jij in jezelf ervaart en jezelf dan aandoet, door een te druk schema wat je moet volgen van jezelf.

Ieder mens is baas over zijn eigen leven. Jij bepaalt de druk. Als jij je agenda te vol maakt, dus te druk, dan is het een logisch gevolg dat je het allemaal niet voor elkaar kan krijgen in de tijd die je er zelf voor ogen had. Dan ga je voor jezelf de druk opvoeren, geen rekening houdend dat er altijd situaties kunnen zijn, die er voor zorgen dat datgene wat je voor die dag zelf voor ogen hebt, in de war geschopt kan worden door anderen of door dingen die je niet hebt voorzien.

Laten we een voorbeeld nemen. Je staat op, neemt een douche en je kijkt even of de weg die jij naar je werk moet gaan afleggen nog filevrij is. Je ziet dat de drukte op de weg reuze meevalt. Wat doet dat met jou? Je maakt je niet druk over de rit naar je werk, je hebt immers gezien dat de drukte meevalt en je alles op je gemak kan doen.

10 Minuten later ga je op pad en je raakt direct terecht in een file. Je begrijpt het niet, je hebt immers net nog gekeken en er was geen vuiltje aan de lucht. Wat doe je op dat moment? Jezelf druk opleggen, door een omstandigheid buiten jezelf om. Die file is een feit, jouw gedachten bepalen hoe ze met die file omgaan. Als je de situatie niet kunt accepteren, ga je druk ervaren in jezelf. Als je de situatie ervaart zoals die is, is er in jouzelf geen druk.

Zo zie je dat we als mens heel veel invloed kunnen uitoefenen hoe om te gaan met druk en dat alle indrukken die we opdoen impact hebben op hoe we ons voelen en er daarna mee omgaan. Het leven zelf kent geen druk. Je lijf wilt deze druk niet, die raakt daarvan in disbalans. Het stressmotortje gaat daardoor harder lopen, want jij zegt tegen je lijf, we voeren de druk op. Denkende dat je daardoor eerder de dingen hebt opgelost, of de oplossing nabij is. Of je voert de druk op, omdat je een verwachting had, die niet uitkomt.

Je realiseren dat jouw leven constant onderhevig is aan druk, is het aan jou hoe jij omgaat met druk. Als jij aan jezelf in de ochtend aangeeft, ik heb het druk, dan zul je daarnaar gaan handelen en ontstaat er druk. Als jij elke ochtend tegen jezelf zegt, ha fijn, een nieuwe dag, we gaan eens kijken wat deze dag mij gaat brengen, voorkom je de druk.

Zo zie je dat stress niet bestaat en de mens zich druk maakt en zich druk oplegt en zo weg gaat bij zijn eigen balans. Een balans die we nodig hebben om in ons lijf alles goed te laten draaien en functioneren en overspannenheid tegen te gaan.

Stress is in de tegenwoordige tijd een enorme bron van zorg. Hoe fijn zou het zijn als jij als kind geleerd had, balans te bewaken en ook zou weten waarom dit zo belangrijk is. Dan ging je jezelf toch nooit meer druk opleggen? Helaas velen worstelen met de dagelijkse druk van het leven en zijn er nog niet achter dat het leven niet de druk veroorzaakt, maar zijzelf.

Om die reden verwijs ik je naar online coaches, counselors, die jou graag helpen de druk van het leven anders te gaan zien. Deze online coaches, counselors, mediums en paraganosten vind je op mediumsenparagnosten. Daar kun je mee chatten of bellen en zij bieden je alle ondersteuning de druk van het leven in balans te gaan brengen.

Medium Von