Verbonden met je ziel

Je kent de uitspraak wel, met je ziel onder je arm. Waarmee we zeggen, die is zijn ziel kwijt, die is de weg kwijt. Dat is triest, dat is naar, vervelend. Dat verdient die persoon niet. Of je vindt het juist fijn dat die zijn ziel kwijt is, want het werd wel eens tijd.

De manier waarop die ander leefde, was met zoveel leugens en bedrog en een spoor van vernieling. Nu mag die zelf in de vernieling liggen.

Onverlet wat je er van vindt, als je de verbinding kwijt bent met je eigen ziel, ben je verloren, compleet. Je bent een speelbal geworden van het leven. Je slingert van de ene kant naar de andere kant, vaak een verslaving hebbend, zodat je niet naar die diepe rauwe pijn hoeft te gaan, of mee te worden geconfronteerd.

Laat mij maar, ik hoef niet meer zo nodig. Ik heb het wel goed zo en je ziet de ander afglijden. Des te meer je wilt helpen, des te meer krijg je een sneer. Om die reden stop je er ook mee. Stopt iedereen er op een gegeven moment mee. De een vertrekt boos, de ander gelaten. In ieder geval laten we op een gegeven ogenblik, diegene die met zijn ziel onder zijn arm loopt, aan zijn lot over.

Hoe mooi steekt de liefde in elkaar. Het lijkt liefdeloos die ander niet meer te helpen en juist het niet helpen is een liefdevol gebaar. Het lijkt verschrikkelijk dat de ander met zijn ziel de verbinding kwijt is en zielsalleen is, toch is het een liefdevol gebaar van het universum.

Zielsalleen, geen verbintenis met de eigen ziel en om die reden alle andere zielen uit zijn leven bant, door zijn eigen onmogelijke gedrag. Zie je hoe toepasselijk het is, zielsalleen en dat het de bedoeling is.

Dat het de bedoeling is dat hij alleen is, want dan kan hij de weg weer gaan vinden naar zijn eigen ziel. Daar aan voorafgaand zijn jaren van tegenslag, pijn en verdriet geweest. Met enorme verliezen, vaak eerst op zakelijk valk, financieel, dan op het vlak van de liefde. Ondertussen de schone schijn ophoudend, zichzelf verdedigend en de schuld neerleggen bij anderen.

Maar die anderen verdwijnen, niet zonder reden. We denken dat ze dat doen, omdat die ander zo onaardig tegen ons is. Nee hoor, het is de bedoeling. Ook bij jou. Zielsalleen is juist de bedoeling, zodat je eindelijk eens aan de slag gaat je eigen ziel te vinden en je er mee te verbinden.

Er is geen alternatief meer, er is niemand meer waar je je beklag kunt doen, dus je stop vanzelf met klagen. Niemand die er naar luistert. Je wordt gedwongen te stoppen met al je geklaag. En langzaam aan ga je anders worden.

Je gaat dingen doen voor jezelf, je moet wel. Je gaat genieten van de dingen die je met jezelf doet. Je moet wel. Je gaat langzaam aan anders denken, je moet wel. Je gaat anders doen, je hebt geen keuze. Je begint ineens positiever te worden, je ontmoet nieuwe mensen. Je begint rustiger te worden. Je begint beter te slapen, een dagindeling te krijgen waar je zelf blij mee bent. Je krijgt meer energie.

De verbinding met je ziel begint tot stand te komen. Je bent beter gemutst, vrolijker, aangenamer. Er kan zelfs een lach vanaf. Je lacht om jezelf, dat je dingen zo hebt laten gebeuren. Je hebt het goed met jezelf.

Je begint te luisteren naar jezelf, naar je ziel. Die ga je niet en nooit meer verloochenen. Nu kom je van de hel in de hemel, je wist niet dat het eigenlijk zo simpel was. Eigenliefde eerst en wat een gezellige mensen heb ik nu ineens om mij heen en wat doe ik allemaal leuke dingen. Je hebt ongelooflijk veel gehad aan de chatgesprekken met een medium van Mediums en Paragnosten. Elke keer stond ze voor je klaar, liet ze je uitrazen. Ze begreep je, ze begreep je proces. Het medium heeft je er echt doorheen gesleept.

Medium Von
Mediumsenparagnosten