Wel eens aan gedacht dat je een last van een ander meedraagt

Heb jij het gevoel dat je het leven moeilijk kunt omarmen, maar moeizaam vooruit komt, je vaak vermoeid voelt en niet echt aanwijsbare redenen voor zijn, dat je dit ervaart en voelt? Dat je soms zomaar kunt huilen, omdat iets je van binnen raakt.

Dat je soms zomaar kunt huilen, omdat iets je van binnen raakt. Dan kan het zomaar zijn dat je een last meedraagt van iemand anders.

Hooggevoelige mensen zijn heel erg empathisch, pakken energie van anderen heel snel op, voelen anderen haarfijn aan en leven ook vaak diep mee met anderen. Als iemand in je omgeving het zwaar heeft, ziek is en jij draagt die persoon een warm hart toe, kan het heel goed zijn dat je zo opgaat in de pijn en het verdriet van de ander, dat het voor jou een last op je schouders is geworden.

Het komt ook voor als we er graag voor anderen willen zijn. Voor diegenen die hulp nodig hebben, daarvoor altijd klaarstaan, hun leven ietsje aangenamer maken, wat jou zeker een fijn gevoel geeft, maar ook voor een last kan zorgen die zwaar weegt.

De last kan zelfs al heel lang op je schouders liggen. Als gevoelig kind geboren in een gezin waar ouders het zwaar hadden, met elkaar, met het leven, met de eindjes aan elkaar knopen, kan je dat als kind verschrikkelijk vinden en zo de last van hun overnemen, zonder dat je weet dat je er nog mee rondloopt.

Als er voor jou niet echt een denkbare, zichtbare reden is van jouw vermoeidheid en je ongelukkig voelen, kan het zomaar zijn dat je te veel inleeft in anderen en hun pijn en verdriet overneemt. Diep in jou is een worsteling gaande, die je nog niet zelf hebt erkend.

Het kind in jou wil er voor anderen zijn, loyaal zijn, klaarstaan voor de medemens, en dat alles is ongelooflijk mooi, mits het niet ten koste gaat van jezelf. Vaak betreft het dierbaren waarvan jij voelde dat ze het zwaar hadden of hebben en je alles voor de ander over hebt om die maar gelukkig te zien en maken.

Helaas gaat dit ten koste van je eigen geluk. Je gaat voorbij aan je eigen leven, je ziel heeft een bepaalde missie en die wil je koste wat kost volbrengen. Maar jij telt ook mee, jij mag er ook zijn en hoe lang houd je dit vol! Je loyaliteitszin naar anderen toe is hoog, te hoog waarschijnlijk en zorgt er voor dat je de liefde voor jezelf ten dienste stelt van anderen.

Ervaar jij bij jezelf diverse gevoelens die je niet kunt plaatsen? Neem dan eens contact op met een medium of paragnost, laat die een kijkje in je verleden nemen, maar ook in jezelf. Wie weet ziet die wat jij niet ziet en komen er antwoorden waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht en die je ogen gaan openen.

Dan ben je er nog niet, maar je hebt wel al een enorme stap voorwaarts gemaakt naar zelfheling. Dan mag je aan de slag met het loslaten van de last op je schouders die niet van jou is. En daar begeleiden mediums en paragnosten je ook in. Je zult aan de slag moeten gaan met jezelf. Dat je mooi bent zoals je bent, maar leren dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen en dat als je dat nu niet doet, gezien de klachten die je dagelijks ervaart, er op een gegeven moment toe wordt gedwongen.

Stapje bij beetje neemt het medium je aan de hand mee in het proces naar zelfheling. Durf jij los te laten wat niet van jou is, waardoor je een gezonde relatie met jezelf krijgt en klachten als vermoeidheid en leegheid en verdriet gaan verdwijnen.

Ieder mens zal zijn eigen last moeten dragen en oplossen en jij dus ook. Het meedragen van een andermans last weegt voor ieder mens gewoonweg te zwaar.

Medium Von