Wat is een paragnost?

Wat is een paragnost? Letterlijk betekent het woord paragnost, iemand die kan waarnemen buiten de zintuigen om. We kunnen horen, ruiken, proeven, zien, daarvoor gebruiken we onze zintuigen. Een paragnost kan buiten deze zintuigen om, ook dingen waarnemen. Heeft daar een extra zintuig voor. Wat is een paragnost?

Extra zintuigen

Een paragnoste kan voor jou met zijn extra zintuigen veel meer zien, horen, voelen en waarnemen. Dat is fijn, want er zijn situaties in ons leven die we zelf niet meer kunnen oplossen. Of waar bij we met onze handen in het haar staan. Ondanks al je goede intenties en je zintuigen ten spijt. Je weet het niet. Op zulke momenten biedt een paragnost uitkomst.

Op Mediums en paragnosten vind je de meest zuivere paragnosten, die gescreend zijn op hun extra zintuig. Zo weet je zeker dat wat ze jou vertellen en meegeven, op kunt vertrouwen dat het waarheid is. Volg, als je een paragnoste raadpleegt ook altijd nog je eigen gevoel. Tezamen met wat de consulente jou meegeeft en wat je zelf aan ingevingen daardoor binnenkrijgt, weet je de antwoorden en kun je verder op je eigen pad.

Opvangen van waarnemingen

Een paragnost vangt met zijn extra zintuig, waarnemingen op. Vaak iets wat jij zelf weet, maar niemand anders. Dat kun je zien als een bevestiging, dat de paragnost die je consulteert, ook daadwerkelijk deze gave bezit. Ook zorgt het extra zintuig er voor dat de paragnost in staat is om op jou in te voelen. Of eventueel een andere persoon, waar jij vragen over hebt.

Een paragnost is eigenlijk ook een medium. Het is een overkoepelende term van diegenen die spirituele gaven bezitten. Hij kan boodschappen aan jou doorgeven, van overledenen. Dan dient de paragnost als een doorgeefluik. Daarnaast is een paragnost ook helderziend, heldervoelend en wetend. Al deze zintuigen bij elkaar mag deze persoon zich paragnost noemen.

Gave als spiritueel consulent

Maar daarnaast hoeft een paragnost niet helderziend te zijn op zijn waarnemingen waar te kunnen nemen. Het is een gave. En met elke gave is het zo, dat het uitleggen wat deze gave inhoudt, eigenlijk boven woorden uitstijgen. Om die reden, consulteer gewoon eens een paragnost van Mediums en Paragnosten. Dan zul je verbaasd zijn over de antwoorden, die zo zuiver zijn. Dan je alleen maar kunt beamen dat het klopt. Maar je kunt geen antwoord geven, wat er nu in werkelijkheid gebeurt.

Zesde zintuig

Als dat zo is, dan heb je een echte te pakken. Bij een paragnost is het zesde zintuig ontwikkeld. Wat we allemaal bezitten. Maar lang niet bij iedereen is ontwikkeld. Je kunt het zelf ook ontwikkelen, maar vaak heeft een paragnost zijn gave al bij geboorte.

Het zijn vaak mensen die niet begrepen worden. Een hele andere kijk hebben op het leven, een eigen visie op na houden. Het leven is voor hun vaak in het begin heel zwaar. Maar hun gaven kunnen ze niet verloochenen. Sterker nog, des te meer tegenwerking, des te meer ze er op gaan vertrouwen.

Voor een spiritueel consulent is zijn gave ook helemaal niet vreemd. In de loop van zijn leven gaat die er ook echt iets mee doen. Het gebruiken om anderen te helpen. Toekomst te voorspellen bijvoorbeeld. Maar ook om bij mensen pijn weg te nemen. Te healen. Het lijkt vreemd dat dat allemaal kan met een zesde zintuig. Neem van mij aan, dat het kan. Want een paragnost krijgt ook boodschappen door en die vertaalt hij voor jou tijdens het chat of bel consult. In dusdanige woorden dat jij heel goed kunt begrijpen, wat je kunt gaan doen en wat je kunt verwachten.